BERGEN: 17-åringen inntok bassenget under langbane-NM i Bergen og dørget for å vise at hun for tida er Norges beste brystsvømmer i juniorklassen. Danielsen Altmann var uten konkurranse i juniorklassen da hun sørget for å være i egen klasse under juniorfinalen på formiddagen lørdag. Da det var duket for seniorfinale senere på ettermiddagen holdt hun på ved å gjøre det helt store. Da satte hun virkelig opp farta og ledet løpet med seks tideler halvveis. Etter en sugende sluttspurt slo rekrutteringslandslagets Stina Kajsa Colleau inn fem fattige hundredeler før Harstad-svømmeren. Men med 1.10.17 kan 17-åringen stå fram som den raskeste juniorsvømmeren noensinne.

– Jeg har ikke ord for at jeg nå kan kalle meg Norgesmester. Det er utrolig stort. For det er ikke så veldig lenge siden jeg så på premieutdelinga og sa til meg selv at jeg en dag skulle stå øverst på NM-pallen. At jeg denne helga har gjort nettopp det, har ennå ikke gått opp for meg, sier den joviale NM-vinneren.

To måneder

For under ett år siden var hun gjennom litt livs hardeste sykdomsperiode. Da kunne hun knapt komme seg opp av sykesenga for egen maskin. Det satte sitt preg på store deler av årets svømmesesong. Ved juletider var hun såvidt tilbake i svømmebassenget. I april var Danielsen Altmann igjen tilbake i bassenget i normalt gjenge. Ikke lenge etter kom et plutselig og voldsomt omslag i prestasjonene.

– De to siste månedene har vært min beste treningsperiode noensinne. Resultatmessig har framgangen vært stor. Under Bergen Swim Festival (BSF) i mai var framgangen på 100 meter bryst en forbedring på halvannet sekund. Denne helga er min personlige bestenotering igjen senket med ett sekund. Det føles veldig bra å plukke sekunder på dette nivået, sier Danielsen Altmann.

Foran skjema

Det spesielle med Harstad-jentas treningsopplegg er at hun nå trener langt mindre enn sine konkurrenter.

– Det funker for meg. Jeg er mye bedre venn med kroppen min nå enn tidligere. Og det er slik jeg må ha det for å kunne prestere. da må jeg ta dette igjen ved å ha fullt fokus på alt fra trening og restitusjon til kosthold, sier Danielsen Altmann.

– Hvordan ser du på resten av mesterskapet?

– Jeg føler meg sterk nå og tror på flere medaljer. De som skal slå meg nå må fortsatt svømme fort. Jeg håper jo at det skal være mulig å ta flere medaljer i mesterskapet framover, sier Danielsen Altmann, før hun utdyper:

– Jeg hadde som mål å svømme distansen på 1.10 om ett år. Når jeg omtrent er der nå, var det på tide å sette meg et nytt. Håpet er nå at jeg skal klare å svømme distansen to sekunder fortere i løpet av året som kommer, sier hovedpersonen selv.