Samtidig med at arbeidet med Harstadpakken har skapt problemer for dem som skal bevege seg i trafikken, har folks bruk av buss økt jevnt og trutt.

Nå viser tallene at det er 9 prosent flere som reiser kollektivt i Harstad enn for tre år siden. I fjor var tallet 486.441 passasjerer.

Flere tiltak

Fylkesråd Ivar B. Prestbakmo tror at enda flere vil bruke tilbudet etter hvert som det blir bedre. Noe kommer allerede nå, mens andre tiltak ventes etter hvert.

– Vi får mandag et enklere linjesystem, flere avganger, bedre informasjon om hvor bussene befinner seg og nye automater, sier Prestbakmo.

Han sier at Troms fylkestrafikk også justerer aldersgrensen for barnebillett. Nå kan du reise som barn helt til du fyller 20 år.

En annen nyhet er at du også kan kjøpe enkeltbilletter med 20 prosent rabatt og fylle på Tromskortet på billettautomater i sentrum.

RUTETID: Ruteplanlegger Kjersti Selnes og fylkesråd for samferdsen Ivar B. Prestbakmo i Samakrysset der oversikten over de nye rutene allerede er satt opp. 5. mars kommer nye linjer til hele byen.

– Trengs oppgradering

Ruteplanlegger Kjersti Selnes ved Boreal i Harstad sier at det er utrolig godt å se utvidelsene og forbedringene som nå gjennomføres.

– Det trengs virkelig en oppgradering i Harstad. Nå viser vi at vi får det til. Dette er en start, og vi skal se videre på ytterligere forbedringer i tiden som kommer. Holdeplasser oppgraderes kontinuerlig etter hvert som Harstadpakken utbygges.

Prestbakmo sier at det neste løftet kommer i 2020 i forbindelse med utlysningen av ny kollektivkontrakt og anbud.

– Da har vi gjort erfaringer som vil hjelpe oss til å finne ut hva vi skal gjøre videre.