Sigmund Fredriksen har vært savnet siden 14.30 i ettermiddag. Et stort antall med letemannskaper er rundt i Harstad og leter etter mannen. Familien er veldig bekymret.

Les også: Leter etter forsvunnet mann

- Vi er fortvilte. Han bruker ikke å gå turer alene, sier stedatter Gry Rønnevik.

Hun kan fortelle at Sigmund forsvant i ettermiddag.

- Han og min mor hadde vært og gått tur. Da de kom hjem skulle min mor måke snø. Stefaren min sa han skulle bare rusle seg en tur i mellomtiden. Min mor trodde han bare var i nabolaget, men kunne ikke finne han da hun var ferdig med snømåkingen, sier Rønnevik.

De prøvde selv å lete en stund før de kontaktet politiet.

- Vi er veldig bekymret. Nå er det mørkt ute og dårlig vær. Vi er samtidig veldig takknemlig for alle som er ute og leter etter han. Men vi får ikke ro før vi vet noe, sier Rønnevik.

Sigmund Fredriksen er om lag 174 cm høy, skal være ikledd en rød turjakke og blå lue. Han er i relativt god fysisk form. Dersom noen vet noe kan de kontakte politiet på 02800.

Politiet, Norsk Folkehjelp og Røde Kors har flyttet KO til Medkilahuset og Krafthallen ved Medkila stadion. Frivillige som ønsker å hjelpe kan ta kontakt med med personell på stedet for å få tildelt en sone for å gjøre søk.