Han hevder kritikken fra Fremskrittspartiet, og til dels Høyre, mot Gammelbrygga-prosjektet blir av folk flest oppfattet som om arbeidsgruppa har drevet med en kriminell, suspekt og lyssky virksomhet.

– Derfor er arbeidet med å berge Gammelbrygga dødt, dessverre. Jeg kan ikke tenke meg at noen aktører vil gå inn i et slikt prosjekt når de ser hvordan rådmannen, interessenter og politikere blir behandlet, sier Eriksen.

– Synd for byen

Han har ikke lenger håp om at Gammelbrygga kan berges.

– Det er veldig synd for byen. Ikke minst etter at havnestyret i møte tirsdag vedtok å bygge en molo og småbåthavn utenfor Gammelbrygga med plass til 60-70-80 båter til en pris på 33 millioner kroner. Det planlagte Gammelbrygga-prosjektet ville gitt Ottar Håløygs plass et maritimt miljø med små butikker og kafeer. Istedet risikerer vi å få nok et boligprosjekt som bryter helt med miljøet. Jeg anser det som veldig negativt for utviklingen av havneområdet, sier Eriksen.

– Hvordan reagerer du på at leder av arbeidsgruppen også har eierskap i to av de fem bedriftene som har skrevet under på intensjonsavtale om å overta og bevare brygga?

– Jeg ser jo at det kan være uheldig, men problemet er jo vært at ingen tidligere har vist interesse for å berge Gammelbrygga. Så jobbes det intenst for å få opp interessen for brygga, og arbeidsgruppen klarer å få tak i fem interessenter og nødvendig aksjekapital. Deriblant selskap som Steinar Nilsen har interesser i. I ettertid kan man vurdere hvor fornuftig det var å hemmeligholde interessentene, men jeg har ikke registrert at Nilsen har suspekte interesser, sier Eriksen.

Han mener det var nødvendig å få inn fagfolk som Steinar Nilsen i arbeidsgruppa.

– Urettferdig

Eriksen karakteriserer kritikken fra Høyre-siden som ”rått politisk spill”.

– Jeg vet ikke om jeg har vært borti så mye skittent spill som det vi har vært vitne til den siste uka. Aps gruppeleder Kari-Anne Opsal har vært den som har frontet Gammelbrygga, og nå blir hennes arbeid framstilt som suspekt. Dette er så til de grader urettferdig mot Kari-Anne Opsal, som jeg kjenner som en redelig og ryddig politiker. Saken er bare trist, sier Edvin Eriksen.