Med politiet på hjul raste 20-åringen i minst 90 km/t gjennom 40-sonen på Seljejestadveien og 30-sonen i Kanebogen. I Kanebogen foretok han en vill forbikjøring av en buss og fire mopeder.

120 km/t

20-åringen mente selv han ikke kunne kjørt så fort som politiet hevdet. Den unge sjåføren fortalte i retten at da han så blålys i speilet ble han stresset og ville bare hjem. Derfor tråkket han på gassen. Han visste ikke hvor fort han kjørte, men hevdet han ikke kjørte spesielt fort. 20-åringen fortalte at da han kom til Ford i Kanebogen tok ha igjen en buss og noen mopeder. Han syntes de kjørte så sakte at han foretok en forbikjøring. Han mente han kunne vært litt nær den fremste mopeden, og bilene som kom imot var langt unna så han mente han ikke hadde utsatt noen for fare.

Blålys

Politivitnet fortalte i retten at han ble oppmerksom på tiltalte i rundkjøringen i sentrum. Han syntes det gikk litt vel fort. Han klarte nesten ikke å ta igjen tiltalte og så på speedometeret på politibilen som viste 120 km/t.- før biljakten. Ved krysstet Seljestadveien/Kirkeveien tok de igjen tiltalte. De satte på blålysene. Da økte tiltalte farten og tok noen forbikjøringer. Betjenten viste ikke hvor fort de kjørte under biljakten, siden han måtte konsentrere seg om å kjøre cellebilen, men han var overbevist om at de kjørte godt over 100 km/t. Betjenten forklarte at tiltaltes bil fløy over fartdumpene. Da politiet kom til anleggsområdet i Kanebogen var tiltaltes bil så langt unna at de avbrøt biljakten. De kjørte deretter hjem til tiltalte. Bilen var fortsatt varm. Tiltalte var tydelig nervøs og nektet for kjøringen. Bilen hadde slitte dekk og var tungt lastet med blant annet verktøy. Betjenten karakteriserte kjøringen til tiltalte som hensynløs og lite gjennomtenkt.

Redd

Bussjåføren forklarte at han sjelden har vært så redd som da tiltalte foretok forbikjøringen. Han var sikker på at det ville gå galt. En venn av tiltalte forklarte seg i retten og hans vitnemål har retten valgt å se bort fra. Retten mener at bevisføringen har dokumentert at tiltalte må ha kjørt i minst 90 km/t i 30. og 40-soner på Seljestad og i Kanebogen. Retten mener det er svært alvorlig at tiltalte ikke stoppet for politiet og valgte å kjøre fra dem. Konsekvensen ble at han satte i gang en biljakt med megt høyt skadepotensial. Selv om farten ikke ble målt er det ingen tvil om at farten var svært høy. Retten mener at straffen skal settes til 35 dagers fengsel, i samsvar med påtalemyndighetens forslag. Videre fradømmes 20-åringen retten til å føre motorvogn i 18 måneder. Tiltalte må ta full førerprøve for å få tilbake lappen. Han dømmes også til 1.500 kroner i saksmokostninger.

Tingrettsdommer:

Audhild Ulvang

Meddommere:

Ole Ivar Norman

Hilde Danielsen