Markomeannu – magi !

Markomeannu, er den mest særegne og originale festivalen vi har her i distriktet.

INNA MARIE: I et særdeles rocka øyeblikk på scenen.  Foto: Alle foto: John Henry Storhaug

nyheter

Et vakkert sted langt oppe i skogen, men en ro som hører eventyrene til. Selvsagt en overvekt av folk med samiske aner, noe som egentlig er helt fantastisk. Ungdom som er stolt av å gå i kofte, og markere seg som samer. En ro og en sjelefred som man ellers finner bare alene i skogen.


Se bildene fra Markomeannu

Se bildene fra Markomeannu. Alle fot: John Henry Storhaug


Magisk

Det er noe magisk med denne bevarte samiske boplassen, som man når frem til, etter å ha spasert opp «verdens verste» motbakke. Straks man er inne på området faller skuldrene ned. Det er umulig å være stresset i dette landskapet. Undertegnede var veldig skeptisk til hvordan det ville fungere, med bare tohundre publikummere til stede. Ville det ble tamt og bleikt, eller ville magien fortsatt være der. Det var liten grunn til skepsisen, selv om det var litt mer glissent med folk. Stemningen var der. Denne samhørigheten, der alle var ute etter en god opplevelse, så langt vekk fra bylivet som det omtrent er mulig å komme.