– Noe må skje, vi støver jo ned hele bygda

Beboerne i Kasfjord forventer nå at Harstad kommune setter i gang tiltak mot støvproblemet.

SANDSTORM Slik kan det ikke fortsette, nå er folk i Kasfjord lei av støvskyene, sier Tor Arne Eilertsen.  Foto: Nils Jakob Jørgensen

nyheter

Konkret er det snakk om Eldstengveien mellom Sarabakken og Grunnvassbotn. Smeltevann har tørket opp på rekordtid under de varme dagene midtveis i mai, og veibiten har fortsatt grusdekke. Resultatet er reine sandstormen, forteller bonde Tor Arne Eilertsen i Kasfjord.


Har sannsynligvis skrevet sin siste bok

Lokalhistoreforfatter Andreas Olsen har akkurat fått trykt opp 100 eksemplarer av det som nok blir hans siste bok på print.


– Det er faktisk så ille at når vi kjører ut gjødsel med traktorer støvlegger vi halve bygda. Belastningen er særlig stor i disse tider, når vi kjører hele dagen lang. Samme visa når bussen går ruta si, eller om personbiler bruker veibiten. Støvet er så tykt at du ser ikke biler som ligger rett foran deg. Folk begynner nå å bli ganske frustrerte, rapporterer Eilertsen.