Person tilknyttet barnehage testet positivt

En person tilknyttet Byggeklossen barnehage har testet positivt for korona. Smitteveien er ukjent per nå.

Frank R. Roksøy  Foto: Frank Roksøy

nyheter

Testen ble avlagt onsdag, og svaret kom torsdag kveld. Foreløpig er 11 barn og 3 voksne definert som nærkontakter, ifølge en pressemelding fra Harstad kommune.

– Smittesporingsarbeidet har startet. Vi har ikke funnet noe klar smittevei så langt, men vi er enda tidlig i smittesporingsfasen, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola i Harstad kommune, ifølge meldingen.

Byggeklossen barnehage er en basebarnehage med plass til 120 barn, fordelt på ti avdelinger.

Barnehagen er fortsatt på gult nivå.

– Barnehagen har hatt god kontroll på gruppene, og så langt er en avdeling og en samarbeidende kohort berørt. Foreløpig er 11 barn og 3 voksne definert som nærkontakter. Dette tallet kan øke i løpet av kvelden. De som anses som nærkontakter vil bli kontaktet av smittesporingsteamet, sier Arvola.

Han minner alle som har luftveissymptomer, også de som er helt små, om å teste seg.

Dette er det andre smittetilfellet Harstad kommune kjenner til i april i Harstad. Forrige positive test kom 22. april.


Ingen ny smitte lørdag – vet fortsatt ikke smitteveien

Lørdag formiddag er det ingen nye smittede i Harstad siden det positive tilfellet i kommunen torsdag.Går en uke bak i tid for å finne smittekilde: - Behandler dette som en av de mer smittsomme variantene

Torsdag fikk Harstad kommune beskjed om at én person hadde testet positivt for korona dagen i forveien. Nå letes det intensivt for å finne kilden til smitten.