DNT Ung Harstad inviterer til friluftskvelder

DNT Ung Harstad inviterer til nyvinningen «Friluftskveld» for ungdom i alderen 13 til 19 år.

DNT Ung Harstad håper på mange hoppende glade ungdommer på friluftskveldene  Foto: Astrid Vaskinn

nyheter

Gjennom ukentlige, faste møteplasser vil DNT Ung skape varierte aktiviteter hvor ungdom kan teste ut ulike friluftsaktiviteter sammen med andre. DNT Ung håper mange vil hive seg med på disse uforpliktende, sosiale og artige møteplassene.

Regelmessige arrangementer

Friluftskveldene vil arrangeres ukentlig hver onsdag, med fast oppmøte på Turlagshuset i Folkeparken. Første arrangement blir onsdag 5. mai.

Arrangementene er åpne for alle ungdommer i alderen 13 til 19 år, og man trenger ikke å være medlem i Harstad Turlag / DNT for å delta. Varighet på arrangementene vil være mellom 1,5 og 2 timer.

Aktivitetsleder Asgeir Domaas Pedersen poengterer frivilligheten ved å delta.

- Her er det ingen forpliktelser om påmelding eller om å møte hver gang. Det er et tilbud som man kan velge å delta på hvis det passer. Alle er velkomne, sier Domaas Pedersen.

- Vi tror nettopp det at arrangementene er på fast tidspunkt med fast oppmøteplass bidrar til at det er enklere å møte opp.

Ulike aktiviteter

DNT Ung har allerede planer for de fleste friluftskveldene frem mot sommeren.

- Vi vil invitere til uteleker, kart- og kompasskurs, sykkelturer eller kanskje en rusletur til et badevann, sier Pedersen.

På grunn av smittevernhensyn vil vårens alle vårens aktiviteter foregå utendørs.

- Men etter hvert kan vi også gjør friluftsrelaterte aktiviteter innendørs i Turlagshuset. Da kan det hende vi ser en friluftsfilm, reparerer turutstyr eller har førstehjelpskurs.

Tilbud som passer for alle unge

Asgeir forteller at han håper tilbudet vil falle i smak blant unge.

- Målsettingen er å få til et tilbud som passer for alle. Enten du har drevet lite eller mye med friluftsliv. Friluftskveldene vil uansett være en sosial og hyggelig møteplass som er åpen for all ungdom, sier en spent og entusiastisk aktivitetsleder.

Første friluftskveld

- Første friluftskveld blir onsdag 5. mai ,og vi håper mange vil møte opp allerede da. Det er litt vanskelig å planlegge utendørsaktiviteter på denne tida av året, vær og føre vil avgjøre hva friluftskveldene vil inneholde. Hvis det fremdeles ligger snø vil vi finne en akebakke å leke oss i, hvis ikke dette er mulig blir det en liten vandretur med innlagt bålpause, sier Pedersen. Han lover at det blir pølsegrilling og god stemning uansett den første kvelden.