Senja har levert anmeldelse til politiet etter smitteutbrudd

Senja-ordfører Tom Rune Eliseussen mener kommunen har avdekket brudd på koronaforskriften i forbindelse med at fem personer har testet positivt for koronaviruset de siste dagene.

INFORMERTE Arnold Nilsen på pressekonferanse om koronautbrudd i Senja kommune 6. april 2021.  Foto: Robin A. Wahl

nyheter

Ifølge ordfører, Tom Rune Eliseussen, skyldes utbruddet at en tilreisende til Senja deltok på en sammenkomst i påsken. Her ble ytterligere en person smittet, og tre andre nærkontakter ble smittet senere. Eliseussen mener man har avdekket brudd på karantenereglene i forbindelse med smitteutbruddet, og har nå altså overlatt oppgaven til politiet om å finne ut om det har skjedd noe straffbart.

På en pressekonferanse i rådhuset tirsdag opplyste ordføreren samtidig om at smitteveien er kjent. I tillegg forventer man å få flere positive testsvar de neste dagene. Eliseussen vil heller ikke utelukke at det kan komme egne lokale forskrifter dersom man ikke raskt får kontroll på utbruddet.