Starter vaksinering i aldersgruppen 65-74 år:

De neste to ukene setter kommunen 1140 vaksinedoser, ber alle som får innkalling om å bestille time så raskt som mulig

Hvis du ikke bestiller time innen kort tid, må vi ringe deg opp for å sikre at vi får satt dosen som er tiltenkt deg. Er det mange vi må ringe opp, går prosessen saktere, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Influensa vaksine.  Foto: Colourbox

nyheter

I påskeuka, den 30. og 31. mars, settes det 396 doser med Pfizer-vaksine i Seljestadhallen. En rekke innbyggere i alderen 75–79 år samt de risikogruppe 1 i samme aldersgruppe er innkalt disse dagene.

Uken etter skal det settes 744 doser. Da starter kommunen også vaksineringen i aldersgruppen 65–74 år. Samtidig kaller de inn personer mellom 18–64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Vaksinedatoene er onsdag 7. april, (dose 2 19. mai), torsdag 8. april (dose 2 20. mai) og fredag 9. april (dose 2 21. mai).


Må jobbe lange dager på intensiven - trenger flere ansatte

For få ansatte, ekstra smittevernrutiner og koronapasienter gjør at sykepleierne på intensiv avdeling på UNN Harstad må planlegge nøye for å få dagene til å gå opp.


Totalt i Harstad har 1239 personer fått to doser vaksine, mens 605 har fått en dose. I tillegg kommer dosene satt på UNN.

– Det er også viktig at de som registrer seg digitalt venter med å lukke nettleseren eller gå ut av helseboka til dere har fått synlig bekreftet time. Dette fordi registreringen er litt forsinket i systemet, og da må man være inne i Helseboka. Dette for å forsikre at registreringen er lagt inn på timelisten i Helseboka, påpeker kommunen.


1400–1600 ekstra vaksiner skal fordeles mellom sykehusene i Harstad, Narvik og Tromsø

Ekstra vaksiner settes fra slutten av uke 12, men det er ennå ikke avklart hvor mange ekstra vaksiner UNN Harstad får.


– Pandemitelefonen er oppbemannet, men erfaring viser at det blir kø uansett. Så jo flere som klarer å bestille time selv digitalt via lenken de mottar på SMS, jo bedre er det, og jo mindre belastning blir det på telefonsystemet, opplyses det.