Tillater trening for de under 20 år - men med visse forbehold

Fra klokken 1400 mandag 22. mars gjøres det lettelser i den midlertidige forskriften om forebygging av koronasmitte i Harstad.

Nå åpnes det for at barn og unge under 20 år igjen får lov å ha trening - både innendørs og utendørs.   Foto: Sergey Novikov

nyheter

De siste ukene har det ikke vært lov å gjennomføre treninger innendørs. Forskriften i sin helhet gjelder til fredag 26. mars kl 1400, men det er gjort lettelser for organisert idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det skriver Harstad kommune i en pressemelding.

Forutsetninger:

  • Maksimalt 10 personer i hver gruppe for barn og unge mellom 13 år og 20 år.
  • Maksimalt 20 personer i hver gruppe for barn under 13 år.
  • Det skal ikke pågå andre idretts- og fritidsaktiviteter på samme sted.
  • Det blir også tillatt med skolesvømming og svømmetrening for barn og unge under 20 år.

Faste grupper

Gruppene skal være fast. Trener/instruktør/tilrettelegger skal følge sin faste gruppe. Det bør tilstrebes at barn og ungdom som går på skoler som er i rødt tiltaksnivå ikke blandes sammen med andre kohorter. For idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år kan et nødvendig antall voksne personer som er tilretteleggere for aktiviteten komme i tillegg til de som deltar på aktiviteten.

Avstand

Alle som er til stede skal følge nasjonale smittevernsanbefalinger, herunder skal alle holde minst 1 meters avstand til andre som ikke tilhører samme husstand. Kravet om 1 meters avstand gjelder imidlertid ikke under utøvelse av aktiviteten.

Ikke på samme areal

Det skal ikke pågå andre idretts- og fritidsaktiviteter på samme sted. Dette betyr på samme areal, og må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det er fullt mulig å ha flere grupper inne i større haller og idrettsanlegg, så lenge man klarer å overholde avstandskrav og smittevernskrav.

Eksempelvis kan det være flere grupper samlet på en fotballbane, så fremst avstandskravet på minimum 2 meter mellom gruppene kan overholdes. Ut fra praktisk erfaring kan det på en banehalvdel på Harstad stadion uten problemer være 4 grupper av 10 personer eller 2 grupper av 20 personer. Husk - målet er å unngå smittespredning og at mange må i karantene hvis en person viser seg å være smittet.