Markerte barnehagedagen med plastmonster og gjenbruksverksted

9. mars er det Barnehagedagen. I den anledning har Medkila barnehages storbarnsavdeling, Tyttebærstua, jobbet med temaet «Små steg for kloden».

I Medkila barnehage markerte barna barnehagedagen 9. mars.  Foto: Medkila Barnehage

nyheter

Harstad kommunes hjemmesider står det hvordan Medkila barnehage markerte Barnehagedagen.

I 2021 arrangeres dagen 9. mars, og temaet er klima og miljø. Det er Fagforbundet, Utdanningsforbundet og FUB (foreldreutvalget for barnehager) som er initiativtakere og dagen markeres av mange barnehager rundt om i landet, også i Harstad kommune

Tyttebærstua ved Medkila barnehage er en avdeling som har et brennende engasjement for turer og nærmiljø, og de er dermed også opptatte av hva som er viktig for å ta vare på kloden, og naturen vi ferdes i.

  Foto: Medkila barnehage

Tyttebærstua, med pedagogisk leder Ida Marianne Starup Nordberg i teten, har fordypet seg i temaet miljøvern. Fra starten av februar har de jobbet seg gjennom søppelsorteringsordningen ved å bruke en uke per sorteringskategori. De har laget plastmonster av plastavfallet sitt, hatt flere gjenbruksverksted, de har pantet flasker, laget pappballonger, blitt kjent med Blekkulf, hatt samlingsstunder om temaet og har laget en egen versjon av bukkene Bruse, hvor bukkene skulle over brua for å kaste søppel.

  Foto: Medkila barnehage

Sistnevnte måtte selvsagt dramatiseres, og barna samarbeidet om rollene. Avdelingen er god på å jobbe tverrfaglig gjennom tema, og det synes og høres når man kommer inn på avdelingen, og når man snakker med barna der. Nå i mars er de kommet til restavfall, og i neste uke er det matsortering som er siste kategori i rekka.

  Foto: Medkila barnehage

Her er et utdrag fra månedsbrevet til foresatte fra februar:

I løpet av februar har vi hatt fokus på en sorteringskategori i uka. Plast var først ut. Vi har hatt samlingsstund om plast. Da fant vi ut at mange av lekene i barnehagen er laget av plast. Barna har laget Tyttebær sitt eget plastmonster. Vi tømte ut alt som var i plastavfallet og la det utover gulvet. Så var oppdraget å finne ut hvordan monsteret skulle se ut og hvordan vi skulle få det til. Hodet var vi ganske enig om måtte ha en rund form, men hva kunne vi lage det av? Etter litt grubling kom det et lurt forslag om å bruke en ballong. Resten av kroppen ble til etter hvert. Vet dere hva som skjedde med monsteret til slutt? Det hadde hengt på veggen i gangen alt for lenge, så hodet var skrumpet inn. Hodet hang ned, det så ut som monsteret var litt trist. «Kanskje monsteret var litt lei seg og fikk for lite søppel å spise?». Derfor bestemte vi oss for å putte monsteret i søppelboksen, vi håper det hjalp på humøret.

Månedens miljøverninnsats: vi har blitt bedre på å slå av lys i rom som vi ikke befinner oss i.

Månedens miljøverntips: ta vare på småfuglene. Tørk ubrukt brød og legg ut til dem.