Nådde ikke fram med krav om erstatning

Jan-Are Gudbrandsen stevnet tidligere styreleder i Trondenes Maskin, Hazem Khalil Al Akka for 376.000 kroner pluss sakskostnader fra behandling i forliksråd og tingretten.

TVIST I fem år leide Trondenes Maskin dette industriområdet i Kvæfjord fra Jan-Are Gudbrandsen. På slutten skar leieforholdet seg fullstendig.  Foto: Frank R. Roksøy

nyheter

Trondenes Maskin inngikk i 2015 et industriområde i Straumen i Kvæfjord fra Gudbrandsen. Avtalen ble sagt opp i september 2019. Så skar det meste seg mellom partene. I tingretten i februar i år anførte Gudbrandsen at det tok over ett år fra leieavtalen ble sagt opp til Trondenes Maskin flyttet fra eiendommen. Det burde ikke tatt mer enn tre måneder.


Han hevder tidligere styreleder for Trondenes Maskin er personlig ansvarlig for at han ble påført økonomisk tap

Jan-Are Gudbrandsen har stevnet Hazem Khalil Al Akka, tidligere eier, daglig leder og styreleder i det konkursrammede selskapet for retten.


Ingenting tydet på at styreleder gjorde noe som helst for å finne en alternativ lokalisering for selskapet. Dessuten burde han begjært oppbud mye tidligere enn 23. november 2020. Det gjorde han ikke, og eier av området ble påført unødvendig økonomisk tap. Den økonomiske belastningen gjaldt både ubetalt husleie, og utgifter til rydding av området, hevdet Gudbrandsen i retten.