Null koronasmitte på 12 dager: Nå er kommuneoverlege Jonas optimistisk

Snart 14 dager siden siste koronasmitte i Harstad. Kommuneoverlege Jonas Holte er optimist og sier det ser veldig bra ut akkurat nå.

FORSIKTIG OPTIMIST: Forsiktig optimist: Kommuneoverlege Jonas Holte gleder seg over mange dager med null smitte i Harstad.  Foto: Frank Roger Roksøy

nyheter

– Jeg har trua på at dette går bra om vi alle står på videre. Vi har ikke smitte i Harstad per i dag, men vi vet at det daglig kommer reisende fra steder i landet som har smitteutbrudd og som har fått muterte varianter av viruset. Så vi må bare holde ut, holde avstand, være hjemme når vi er syke, ha få nærkontakter og ikke glemme de basale hygienereglene. Hvis vi tar for lett på disse reglene, kan vi fort havne i en ny smittesituasjon.


Nå er vaksineringen i gang på sykehuset: Gunn fikk det første sprøytestikket

Onsdag klokken 08.30 startet vaksinering av helsepersonell ved Universitetssykehuset Nord-Norge Harstad. Intensivsykepleier Gunn Jensen var den første som fikk vaksine.


Null smitte

Den siste koronasmittede i Harstad ble registrert 28. januar. Tirsdag formiddag var det null smittede og fem nærkontakter i karantene.