Grovfjord-båt er filmkulisse i storfilm

Hvis du har planer om å se action-thrilleren "Tenet", bør du ha et lite øye for kulissene.

KULISSE Accompliser, et fartøy bygget og levert av Grovfjord Mekaniske Verksted i 2021.  Foto: GMV

STORFILM Tenet er skrevet og regissert av Christopher Nolan. 

nyheter

Filmen gikk på kino i høst, og er tilgjengelig for strømming på flere tjenester. En av kulissene i filmen er båten Accomplisher, bygget av Grovfjord Mekaniske Verksted (GMV) og levert til rederiet Northern Offshore Services i 2012. Til daglig er den i bruk innen havvind-industrien, men den har også vært utlånt til filmingen av "Tenet".


Ny nullutslippsbåt fra Grovfjord

Grovfjord Mek. Verksted har skrevet kontrakt med Wilsgård Fiskeoppdrett AS om levering av batterielektrisk oppdrettsbåt.


– Jeg ble tipset om saken av en mann i oppdrettsfirmaet Sallaks. Han hadde sett filmen, og var sikker på at en av båtene som ble brukt i filmen var bygget i Grovfjord. Det viste seg å stemme. Dette er selvfølgelig bare hyggelig for oss. Så lenge vi får bygge båter, er vi ikke så opptatt av om de blir Hollywood-kulisser eller ikke, ler bedriftseier Bård-Meek Hansen ved GMV.

– Har du sett filmen?

– Nei, men jeg ser at den står listet opp som "anbefalt" på Apple TV, så den blir nok sett når jeg får tid, sier Meek-Hansen.


Åpner kontor i Harstad i kjølvannet av storkontrakt

Grovfjord Mek. Verksted skal bygge en armada av store, unike, førerløse, robotfartøy til Ocean Infinity Group Ltd. Kontrakten gir grunnlag for flere ti-talls nye arbeidsplasser og vil skape store ringvirkninger lokalt og regionalt, mener gründer Bård Meek Hansen.


Tenet er en blanding mellom science fiction og actionfilm, skrevet og regissert av velkjente Christopher Nolan. Kjent fra filmer som "Dunkirk", "Interstellar" og "Batman begins". Hovedrollene er bemannet av John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine og Kenneth Branagh. Plottet består av en hemmelig agents forsøk på å manipulere tiden for å kunne stanse utbruddet av tredje verdenskrig.

Filmen ble tatt opp i Danmark, Estland, India, Italia, Norge, UK og i USA høsten 2019. Opp mot 100 forskjellige fartøyer og flere hundre statister ble brukt. Ifølge Wikipedia var produksjonskostnaden på cirka 100 millioner amerikanske dollar.