Fire nye smittede i Harstad – til sammen 21 smittede to siste døgn

17 positive prøver knyttes til Verftet.
nyheter

Fire nye tilfeller ble registrert i Harstad onsdag kveld, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola til Harstad Tidende torsdag morgen.

I pressekonferanse onsdag formiddag gikk Harstad kommune ut med at de da hadde 17 nye smittetilfeller.

Til sammen er nå 21 personer bekreftet smittet de to siste dagene. 17 av testene knyttes til Verftet, resten til nærkontakter og en tilreisende.

– Vi har kjent smittevei for alle de 21 positive prøvene, så det er bra, sier Arvola.

To av de positive resultatene er hurtigtester, og telles foreløpig med. Kommunen vil gå tilbake på hurtigtesttallene dersom de viser seg å være falske positive tester.


Massesmitte på byen i Harstad: – Alle som var på Verftet 29. desember og kjernefamilien deres må hjem i karantene

I en pressekonferanse onsdag ber kommuneledelsen i Harstad alle som var på Verftet 29. desember om å gå i karantene.


Hittil i 2021 har 28 personer testet positiv, og 111 personer til sammen siden 12. mars. Per nå er 204 i karantene og 25 i isolasjon.

Kommunen har fått svar på 14 av 163 prøver som de ventet svar på onsdag. Per torsdag morgen venter kommunen svar på godt over 300 prøver.

– Til nå har vi bare fått svar på 14. Det er derfor for tidlig å konkludere med hvordan det går med smittesituasjonen nå, sier Arvola.


Ett nytt smittetilfelle i Kvæfjord - har relasjon til Verftet

Kvæfjord fikk sent onsdag kveld bekreftet en ny innbygger smittet av covid-19. Dette tilfellet har relasjon til massesmitten som Harstad kommune i går bekreftet fra Verftets romjulsbingo.Oppdaterte smittetall i natt: - 15 lokale tilfeller onsdag

Nye positive testsvar for koronaviruset er meldt for Harstad, Ibestad og Kvæfjord i løpet av onsdag.Smitte i barnehage: To avdelinger i karantene

Onsdag kom beskjeden om at det er påvist smitte i Holtet barnehage. Dermed stenges to avdelinger, mens de tre resterende avdelingene går over til rødt nivå.