Ber alle som skal ta vaksine registrere seg i Helseboka

Harstad kommune melder nå at alle som skal ta vaksinen må registrere seg via nett. De som kun bruker telefon, må fortsatt vente med registrering.

Illustrasjonsfoto: Szilard Koszticsak/MTI/ AP/NTB 

nyheter

Kommuneledelsen har tidligere uttalt at de håper folk registrerer seg så raskt som mulig i systemet Helseboka for timeregistrering.

Her blir man spurt om egen helse og fastlege.

Kun mulig via Helseboka per nå

Kommunen opplyser til Harstad Tidende at de torsdag har måttet avslå en del telefoner fra folk som ønsker å registrere seg via telefon. Per nå er det kun mulig med digital registrering gjennom Helseboka.

De som ikke har tilgang/kunnskap til å registrere seg via nett, må foreløbig vente til at kommunen har en telefon oppe og går for dette. Kommunen kommer tilbake med mer informasjon om saken.

Først ut

Først ut for vaksinen er beboere på sykehjem i løpet av de første ukene av januar. Ifølge kommunens hjemmeside er det laget en fordelingsnøkkel som tildeler antall vaksinedoser på basis av antall personer i risikogruppene i den aktuelle kommunen.I starten vil fordelingsnøkkelen baseres på antall personer 65 år og eldre, fordi alder er den desidert største risikofaktoren.

– Underveis vil den kunne justeres og vil deretter også inkludere de som er 18–64 år med en underliggende sykdom som gir økt risiko for alvorlig forløp eller død. Også helsepersonell med pasientnært arbeid er prioritert, heter det på kommunens hjemmeside.

Vaksinen gis i to doser med 21 dagers mellomrom, og må brukes innen tre dager etter at den er mottatt.

De tre første ukene har kommunen kun mottatt nok doser til å vaksinere med dose en. Etter hvert vil en kombinasjon av dose en og to bli tilgjengelig.

– Det vil kunne være en del som av ulike grunner ikke møter opp til å bli vaksinert med dose to. De dosene vi da får til overs kan brukes til dose en på dem som vi har på en reserveliste.


I dag settes første vaksine i Harstad

Nå er det gjort. Første vaksine er også satt i Harstad kommune, på Kveldsol sykehjem i Melvik. Aud Nymoen (93) var første ute til å få stikket.Vaksinen har ankommet Harstad – Kveldsol sykehjem første ut

Harstad kommune opplyser at koronavaksinen kommer i løpet av tirsdag. Onsdag settes første vaksine på Kveldsol sykehem.