Ikke drikk disse!

Tilbakekaller julebrus og eplemost tappet på 0,33l blank glassflaske

Ringnes har avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen på 0,33l blanke glassflasker. Sett opp mot det store volumet av flasker i markedet er omfanget svært begrenset. Selskapet velger likevel å tilbakekalle produkter som leveres på de aktuelle flaskene som et føre var-tiltak.

  Foto: Illustrasjonsfoto

nyheter

Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne i en pressemelding.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.


Butikkene er tomme for julebrus-saft – selges dyrt på internett

Saften Fun Light med julebrussmak er revet ut av butikkhyllene og kommer ikke tilbake før neste år. Nå selges saften for opp mot 1.000 kroner flaska på Finn.no


Ringnes har mottatt 13 reklamasjoner av totalt 13 millioner produserte flasker. Skadene på flaskene er synlig etter åpning.

– Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne som understreker at Ringnes er i tett dialog med flaskeleverandøren for å avdekke mulige årsaker.

– Å måtte trekke tilbake våre julebrusprodukter under to uker før julaften er selvfølgelig trist og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. Når vi ikke kan garantere at det er trygt å drikke fra flaskene våre, har vi dessverre ikke annet valg enn å trekke dem fra markedet, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

– Forbrukere som returnerer uåpnede flasker til utsalgssted vil få refundert pengene, avslutter Bruusgaard.