Hun er ny sjef for Hurtigruten

Equinor-topp Hedda Felin blir ny administrerende direktør for Hurtigruten Norge. Nå skal hun lede Hurtigrutens satsing på en av Norges mest ikoniske merkevarer.

NY SJEF Hedda Felin.  Foto: Øivind Haug/Equinor

nyheter

Som administrerende direktør i Hurtigruten Norge får hun det overordnede ansvaret for det som er landets best kjente reiselivsbedrift, også utenfor Norges grenser. Med en årsomsetning på over tre milliarder kroner, er Hurtigruten Norge en motor i norsk reiseliv og en av Norges største maritime arbeidsplasser. Selskapet har 130 år lange tradisjoner med en kombinasjon av lokalpassasjerer, gods og turister i ruten langs norskekysten.


Hurtigrutens MS Lofoten blir skoleskip

I over 56 år har MS Lofoten seilt for Hurtigruten mellom Bergen og Kirkenes. Nå skal «kystens dronning» utdanne neste generasjon norske sjøfolk.


Fra 2021 spisser Hurtigruten-gruppen de ulike delene av konsernet. Mens den internasjonale ekspedisjonscruise-satsingen skilles ut i Hurtigruten Expeditions, skal Hurtigruten Norge drive 7 spesialbygde lavutslippsskip i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes – som Hurtigruten har drevet siden starten i 1893.


Smittet på «Roald Amundsen» - kastet av «Midnatsol»: – Ydmykende

Solfrid Rustad (79) ble coronasmittet på MS «Roald Amundsen». Da Hurtigruten skulle gjøre det godt igjen, ble vondt verre: – Det var så ydmykende, sier Trondheim-kvinnen.


Hedda Felin kommer fra Equinor og stillingen som leder for konsernsjefens kontor og rådgiver for konsernsjef Anders Opedal og tidligere konsernsjef Eldar Sætre.