Erlend Rian (79) er død

Den tidligere høyrepolitikeren og Tromsø-ordføreren døde natt til tirsdag etter en tids sykdom. Han døde på Silurveien sykehjem i Oslo med sin familie rundt seg.

DØD Erlend Rian  Foto: Ivar Hjelvik

nyheter

– Det er med dyp sorg vi melder at Erlend Rian har gått bort, sier Anne Berit Figenschau, leder i Tromsø Høyre, i en pressemelding.

Erlend Rian var ordfører i Tromsø i 16 år fra 1980 til 1995, og satt som andreviseformann i Høyre fra 1986 til 1988. Han var disponent og ansvarlig redaktør i Bladet Tromsø i perioden 1974 – 1980.

Etter den politiske karrieren var Erlend Rian administrerende direktør i Destinasjon Tromsø fra 1996 til 2003 og daglig leder i Tromsø 2014 og Tromsø 2018.

– Erlend Rian var en jovial mann og pragmatisk politiker gjennom sine fire perioder som ordfører i Tromsø. Derfor ble han også oppfattet som folkets ordfører, og en av landets mest populære, sier Figenschau i pressemeldingen.

I 1991 ble han kåret til «Årets Tromsøværing» av leserne til Bladet Tromsø, nåværende iTromsø.

Rian sto i front med å innføre begrepet Idrettsbyen Tromsø, og startet bygging av en rekke idrettshaller. Han var opptatt av samferdsel, og fikk gjennomslag for bygging av tunnel gjennom Tromsø og til fastlandet.