Båt og kvoter solgt

Den 15 meter lange snurrehvadbåten Aunegut fra Harstad får nå ny hjemmehavn, i Sørvågen i Lofoten.

SOLGT Aunegut på kaia i Harstad med skreifangst vinteren 2020.  Foto: Arkiv - Frank R. Roksøy

nyheter

Fiskeribladet har omtalt saken, og spekulerer i en salgssum for fartøy og kvoter på til sammen 75 millioner kroner. Kjøper er rederiet "Benonisen fiskeri". Aunegut blir karakterisert som flaggskipet i den lokale kystfiskeflåten. Den ble lagt ut for salg på sensommeren.


Skrei-kø nesten som i gamle dager i Harstad havn

Fra tidlig morgen fredag strømmet kundene til havna for å sikre seg et måltid skrei, lever og rogn.


Rederne John-Hugo og Fred Agnar Olsen fra Aune i Harstad kommune investerte over 20 millioner i det da splitter nye fiskefartøyet i 2017. De flyttet i samme slengen eget rederi fra Vesterålen til Harstad og kontraherte nybygg.