Satser titalls millioner der flest har gitt opp

På 30 år har nesten tre av fire gårdsbruk i Troms blitt borte. Det er norgesrekord. Men antall Troms-bønder som får millionstøtte fra staten har økt fra 11 til 87 bare siden 2009. Og helt på topp er storfe- og grisebonden i Kvæfjord.

SATSER Kvæfjordbøndene Kjetil og Willy Wold har investert drøyt 30 millioner kroner på gården de driver i lag i Kvæfjord. Kjetils samboer Kathrine Jansdatter Johnsen er og med på gårdsdriften.   Foto: Jan Harald Tomassen

nyheter

Melkebilen har akkurat vært og henta dagens produksjon og det er tid for kaffe og potetlefser for Kjetil Wold, sønnen Willy og samboer, Kathrine Jansdatter Johnsen.

Rundt kaffebordet i oppholdsrommet i fjøset sitter også det Kjetil Wold forteller er gårdens aller største utgiftspost, nemlig salgskonsulent Kurt Johansen fra Felleskjøpet.