Til helgen må du huske å stille klokka

Natt til søndag 25. oktober stiller vi klokka én time tilbake og går fra sommertid til normaltid.

Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix 

nyheter

Næringsminister Iselin Nybø beklager at vi får enda en time til i 2020. Hun har ansvar for Justervesenet, og dermed også for nøyaktig tid her i landet.

– Som tidsminister beklager jeg på det sterkeste at 2020 blir enda en time lenger, dette har allerede vært et svært krevende år for veldig mange, sier næringsminister Iselin Nybø, skriver hun i en pressemelding.

Hun håper likevel folk ser lyst på det.

– Vi kan også velge å se lysere på det. Når vi stiller klokka tilbake, blir natta en time lengre. Det gjør at når vi står opp på søndag, har sola rukket å komme litt lenger opp over horisonten enn på samme tid dagen før, og vi får en lysere morgen enn vi ellers ville fått, sier næringsministeren.

Europakommisjonen la i 2018 fram forslag om å avvikle ordningen med å stille klokka fram og tilbake. Nå lurer mange på hva som er status for forslaget. Det er fortsatt uvisst. Rådet har ikke vedtatt forslaget som EU-kommisjonen har lagt fram, og som EU-parlamentet gikk inn for i fjor. Det er foreløpig ikke klart om man vil jobbe videre med forslaget i EU, ifølge pressemeldingen.