Signerte ny avtale med Hålogalandsrådet

UiT Norges arktiske universitet signerte fredag ny avtale med Hålogalandsrådet (HLR) i Harstad. Avtalen ble underskrevet av Narvik-ordfører Rune Edvardsen (Ap).

– Det her skaper muligheter. Aksen mellom Tysfjord og Harstad-regionen er viktig. Narvik er stadig nærmere Evenes, og Harstad er stadig nærmere Evenes – vi har på en eller annen måte vokst sammen, Rune Edvardsen fredag. Her Narvik-ordfører og leder i Hålogalandsrådet, Rune Edvardsen og rektor Anne Husebekk ved UiT.  Foto: Tomas Rolland/UiT

nyheter

Den historiske avtalen skal sikre gjensidig vekst og utvikling og stabil tilgang på utdanning i regionen gjennom en overordnet treårig plan.

UiT-rektor Anne Husebekk var fredag i Harstad for å møte ordførerne i Hålogalandsrådet og signere avtalen som skal sikre godt samarbeid mellom Harstad og Narvik som nabokommuner. Den overordnede avtalen mellom HLR og UiT skal sikre samarbeid om prosjekter innen utdannelse, forskning, innovasjon og eventuelt andre områder.