Justisministeren besøker Harstad

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland besøker fredag Harstad i forbindelse med nordområdemeldingen.

Justisminister Monica Mæland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

nyheter

Denne uken er UiT - Norges arktiske universitet vertskap for flere ministerbesøk, skriver UiT på sine sider. UiT tar blant annet imot statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og Venstres leder Trine Skei Grande for å diskutere den kommende nordområdemeldingen.

I Harstad vil viserektor Bård Borch-Michalsen delta i et innspillsmøte med justis- og beredskapsminister Monica Mæland fredag. Her vil også blant annet Fylkesmannen i Troms og Finnmark, Harstad kommune og Troms politidistrikt delta.

Fredag får UiT i Alta besøk av utenriksminister Ine Eriksen Søreide som skal få innspill til nordområdemeldingen som legges fram i november, ifølge UiT.

Lørdag får UiT i Tromsø besøk av statsminister Erna Solberg, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Trine Skei Grande. De skal ha et tilsvarende innspillsmøte som i Alta sammen med UiT-rektor Anne Husebekk og en rekke andre aktører.