Selfa på Rødskjær skal serieprodusere el-sjarker: Blir flere nyansettelser

Selfa Arctic på Rødskjær setter i gang serieproduksjon av fiskefartøy med elektrisk framdrift. Staben skal utvides.

Karoline: For fem år siden leverte Selfa verdens første fiskebåt med pluginhybrid elektromotor. Nå planlegger den renommerte båtprodusenten serieproduksjon av fiskebåter med hybridløsninger. Foto: Knut Godø 

nyheter

Erfaringene med verdens første fiskebåt med elektromotorer, som Selfa lanserte i 2015, har vært gode. Så gode at selskapet nå går i gang med å lage en linje for serieproduksjon på Rødskjær.

Båtene får elektrisk motor og batteribanker som holder til dagsdrift. Batteriene lades når båten ligger ved kai, eller med generator hvis båten ennå er på feltet. Det kombinerte prinsippet gjør båtene til såkalt plugin-hybrider.