Politianmelder hets mot Per-Willy Amundsen

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) fra Harstad har mottatt en rekke hetsende meldinger på sosiale media. Nå anmelder fylkeslaget 15 personer.

Per-Willy Amundsen (Frp) mottok svært mange hetskommentarer etter et Facebook-innlegg fra juni. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

nyheter

«Håper for Guds skyld du er barnløs eller steril. Dine gener trenger man i hvert fall ikke videreføre».

«Hadde vært en nytelse å se deg lide».

«På tide at noen tar denne rasisten».

Det er noen av kommentarene som har møtt stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen på Facebook etter han la ut et kontroversielt innlegg den 15. juni, skriver Nettavisen.

Anklaget for rasisme

Amundsens innlegg handlet om hans synspunkt angående etnisk profilering i politiet, der han mente det var «selvfølgelig» at «svarte» ble oftere stoppet på gaten av politiet – ettersom de er overrepresentert i gjeng- og ungdomskriminalitet i Oslo.

– Hvis det kalles «rasisme», så er det kun en oppskrift på å motarbeide politiet i deres arbeid på vegne av oss alle, skrev Amundsen.

Innlegget vakte enorm reaksjon. Det har fått over 3400 likerklikk, 1800 kommentarer og over 300 delinger. Selv om mange støttet Amundsen i hans budskap, var det også mange som reagerte kraftig og tydde til personhets. Nå har Troms og Finnmark FrP besluttet å anmelde 15 personer som bedrev personhets mot Amundsen i forbindelse med saken.

SKAL KJEMPE: Eivind Stene mener politiet må ta saken på alvor. Arkivfoto: Andreas Isachsen