Brann på Andøya: - Mye røykutvikling og store flammer

Brannvesenet har startet slukkingen av en større brann på Andøya. De frykter ikke spredning av brannen.
nyheter

Andøy brannvesen rykket fredag kveld ut til Risøyhamn i Andøy kommune etter å ha mottatt en melding om at det brenner i en bygning.

- Det skal være et uthus som er tilknyttet en hytte som brenner. Vi er på tur opp dit nå. Uthuset ligger i et litt utilgjengelig område, og brannvesenet er dermed ikke helt framme ennå. Vi har imidlertid fått øye på stedet, og det er mye røykutvikling og store flammer som har blitt observert, sier operatør Trond Løkås ved 110-sentralen noen få minutter før klokken 23.

20 minutter senere kunne brannvesenet meddele at det var et aggregathus og en gravemaskin som hadde tatt fyr.

- Slukkingen av brannen har startet. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg videre, og vi har slikt sett foreløpig kontroll på situasjonen. Det som gjenstår å se er hvor mye som blir igjen av det som brenner, og hvor lang tid slukkingen kommer til å ta. Det var mye røyk og flammer da brannvesenet ankom stedet, men det er som nevnt ikke en fare for at brannen skal spre seg videre, forteller Løkås.