Fikk en liten smekk på fingrene, men får dekket alle sine rettskostnader

Tidligere styreleder Marit Pettersen og styremedlem Tom Ovesen i det konkursrammede selskapet Martehus er dømt til å betale byggevareleverandøren Optimera AS (Monter) 34.127 kroner i erstatning.

KOM GODT UT Retten konkluderer med at Tom Ovesen (bildet) og Marte Pettersen skjøttet sine styreverv på en korrekt måte i tiden før de selv begjærte oppbud for Martehus. Søksmålet rettet mot dem var bygd på et syltynt grunnlag.  Foto: Arkivfoto - Odd Leif Andreassen

nyheter

Leverandøren mente de to var ansvarlige for tap selskapet fikk, ved å fortsette å ta ut byggevarer til det såkalte "Mustaparta-prosjektet", lenge etter at de burde forstått at Martehus var insolvent. Det ble derfor tatt ut stevning med krav om erstatning.


Saksøkt for 1,2 mill.

Optimera AS (Monter) har stevnet det tidligere styret i det konkursrammede selskapet Martehus for retten.


Martehus meldte selv oppbud tidlig på nyåret 2019. Lofoten tingrett har funnet at Martehus var insolvent fra 12. desember 2018. De saksøkte må derfor i fellesskap betale det nevnte beløpet som erstatning til saksøker.