Hagebyen skole blir først ut i Troms med digital innovasjonscamp

Neste uke skal 80 elever fra 9. trinn ved Hagebyen skole gjennomføre Ungt Entreprenørskap Troms sin digitale innovasjonscamp, som første skole i Troms.

INNOVASJON: 9. trinn ved Hagebyen skole skal gjennomføre Ungt Entreprenørskaps innovasjonscamp i uke 22. (Bildet er tatt før koronasituasjonen).  

nyheter

– Ungt Entreprenørskap Troms er kommet til Sør-Troms for å bli, og er veldig glad for at Hagebyen Skole blir med på et ukesprosjekt, skriver Ungt Entreprenørskap i en pressemelding.

I ukesprosjektet får elevene en problemstilling fra næringslivet som de skal konkurrere i, før det blir finale og vinneren kåres torsdag 28 mai klokka 09:00 på skolen.

Samarbeid med lokalt næringsliv

Det lokale næringslivet som leverer problemstillinger er HRS, NSK Skip Design og Sørrollnesfisk AS. Et veldig spennende spekter i næringslivet, og elevene vil ha bærekraft i fokus når de skal tenke ut kreative innovative løsninger.


Gullkorn UB fra Heggen vgs tok gull på fylkesmesterskapet

Fredag formiddag gikk fylkesmesterskapet for ungdomsbedriftene i Troms av stabelen, og Gullkorn UB fra Harstad stakk av med seieren.


Vanligvis har Ungt Entreprenørskap Troms innovasjonscampene i fysisk form, men siden samfunnet nå har strenge regler for smittevern måtte de tenke nytt som mange andre næringer må gjøre i denne tiden. Tre av fire dager skal elevene jobbe digitalt i grupper for å komme frem til en løsning.

– Tok utfordringen på strak arm

– Vi er veldig glade for at Hagebyen skole tok utfordringen på strak arm og blir første skole ut i Sør-Troms med et så stort arrangement i grunnskolen, sier Liv Brandvoll, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.


– Fint å se venner igjen

Første skoledag på åtte uker var ikke like lett for alle elevene i klasse 10 D ved Hagebyen skole.


Som avslutning på ukesprosjektet skal alle gruppene som jobber med en problemstilling presentere i en semifinale for næringslivet som eier problemstillingen. Finalen vil foregå på skolen i hver sine klasserom. HRS, NSK Skip Design og Sørrollnesfisk AS vil kåre hver sin vinner som går til superfinalen. Her er det ny jury som består av Ungt Entreprenørskap Troms og ansvarlig redaktør i iHarstad, Morten I. Jensen, som skal kåre en vinner.

Innovasjonscamp

Et av målene med innovasjonscamp er å utvikle entreprenørskapskompetansen hos elevene samt å motivere til etablering av elevbedrifter i grunnskolen og ungdomsbedrifter i videregående skole.

– Innovasjonscampen er tenkt brukt som et virkemiddel for å komme opp med gode forretningsideer. Vi ønsker også at dette kan brukes som en møteplass der næringslivet møter elever og lærere, skriver Ungt Entreprenørskap i pressemeldingen.