Martin og Åsunn krever fortgang for ny brannutdanning

Stortingsrepresentantene fra Harstad og Narvik, Martin Henriksen (Ap) og Åsunn Lyngedal (Ap) mener det haster å få på plass en fagskole for brann og beredskap i Norge, lokalisert i Tjeldsund.

Martin Henriksen (Ap) fra Harstad, og Åsunn Lyngedal (Ap) fra Narvik krever action for brannutdanninga på Fjelldal.  Foto: Vidar Ruud/ NTB scanpix

nyheter

Derfor foreslår de i Stortinget onsdag formiddag at Stortinget må kreve at regjeringen senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2021, må legge frem en finansiert fremdriftsplan for bygging av en fagskole for brann og beredskap på Fjelldal i Tjeldsund.

– Stortinget ber regjeringen fremme en sak for Stortinget om bygging av en fagskole for brann og beredskap på Fjelldal i Tjeldsund med en framdriftsplan for prosjektet. Fagskolen må prioriteres i budsjettet for 2021, foreslår de to.