Regnbuejakt over hele byen: – Et fint symbol på at alt blir bra

Har du gått en tur i nabolaget i helgen, kan det hende du har sett regnbuer i flere vinduer.

Kaja Eriksen tok initiativet til å starte regnbuejakt i Harstad. Hun og og datteren Johanne Trymsdottir Eriksen (2) har hengt opp regnbuer i vinduet hjemme.  

nyheter

Kaja Eriksen fra Harstad kom over konseptet på Facebook, der hun så at tromsøværingene fylte vinduene sine med regnbuer. Og delte bilder i gruppen «Regnbuejakten Tromsø». Hun bestemte seg for å ta initiativet til å starte prosjektet i Harstad, og opprettet Facebook-gruppen «Regnbuejakten Harstad».

– Gir barna håp

Ideen bak er at barn kan lage sine egne regnbuer for å henge opp i vinduene sine. Når barna går på tur kan de telle antall regnbuer de ser og vite at de ikke er alene. Mange barn kan føle seg ensom i denne tiden, og det kan være vanskelig for de minste å skjønne helt hvorfor de må være hjemme om dagene.