To nye personer bekreftet smittet i Harstad

To nye personer bosatt i Harstad er bekreftet smittet med koronaviruset, ifølge en pressemelding fra Harstad kommune. Tirsdag har kommunen dermed tre personer som er bekreftet smittet med viruset etter testing.

Smittevernlege Silje A. Søreng.  Foto: Øivind Arvola

nyheter

De to personene kom med fly fra Gran Canaria til Tromsø 20. mars klokken 14.30. De tok så chartret buss videre til Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

– De to er fortsatt syke, og har vært i karantene og isolasjon siden de kom til Harstad. Begge kan beskrives som unge pensjonister. Vi jobber i samarbeid med Folkehelseinstituttet og bakkemannskapet som håndterer flyet for raskt å få oversikt over dem som hadde seteplass nærmest de som er bekreftet smittet, heter det i pressemeldingen.

De som hadde nærmest sitteplass, var personer på seteradene foran og bak, samt de som satt i nærheten på bussen.

– Vi gjør dette for å informere nærkontaktene om karantene- og isolasjonsreglene, samt bli oppdatert på deres helsetilstand. Vi oppfordrer sterkt folk som har vært på reise å overholde karantenebestemmelsene og ta kontakt med pandemitelefonen hvis de eventuelt skulle kjenne luftveissymptomer.


Første harstadværing har fått påvist koronavirus – kom med fly fra Gran Canaria

En person, som kom hjem til Harstad fra Gran Canaria 12. mars, har fått påvist koronaviruset.