Skal du ut veiene i nord i dag? Da bør du få med deg dette

Statens vegvesen melder om stengte veier, kolonnekjøring og uvær.

Illustrasjonsfoto 

nyheter

VEIARBEID: Fv 83 Bergseng – Borkenes, på strekningen Langvassbukta – Harstad. Manuell dirigering og nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av veiarbeid i periodene: Alle dager fra 07:00 til 20:00.

GRATANGSFJELLET: Tidvis snødekke, redusert sikt og vanskelige kjøreforhold på grunn av snøfokk. Klokken 05:30 torsdag morgen var det -5 grader, sørvestlig laber bris og kraftige snøbyger.

BJØRNEFJELL: Stengt inntil videre på grunn av uvær. Gjelder på begge sider av grensen. Det gjøres ny vurdering fra klokken 12.00.

SENJA: Fv 7862 Kaperdalen, på strekningen Botnkollen – Svanelva. Kolonnekjøring på grunn av uvær.

TAMOKDALEN: Stengt på grunn av fare for ras. Gjelder strekningen Vingstad-Øvergård. Ny vurdering kl. 12:00.

SORTLAND: Kleiva. Omkjøring grunnet trafikkulykke.

Torsdag ettermiddag er til sammen 22 veger og ferjesamband stengt i Nordland, Troms og Finnmark. I tillegg er det kolonnekjøring på ti vegstrekninger.

- Dette skyldes uvær, snøskred og skredfare, forteller driftsleder Siril Veiåker Nilsen på Statens vegvesens vegtrafikksentral for Nord-Norge i en pressemelding.

I tillegg til er det vanskelige kjøreforhold flere andre steder i de to fylkene. Værforholdene skyldes det polare lavtrykket som slo inn over Troms og Finnmark onsdag.

- Ingen rår over været. Vegene er stengt av hensyn til sikkerheten til trafikantene, sier Veiåker Nilsen.

Statens vegvesen har følgende råd til trafikantene i de berørte områdene:

- Sjekk vær- og trafikkmeldinger. Det vil gi et best mulig situasjonsbilde før en setter seg i bilen. Publikum kan også sjekke våre løpende oppdateringer på Twitter, eller ringe oss på publikumstelefon 175. Underveis bør en lytte til radio, oppfordrer Veiåker Nilsen.

- Trafikanter som er på vegen i de aktuelle områdene må kjøre etter forholdene. Ta med mat og varme klær, og sørg for at du har nok drivstoff. Eventuelt bør en vurdere om man faktisk må ut å kjøre, sier Veiåker Nilsen.

Hun understreker at situasjonen raskt kan endre seg og oppfordrer trafikantene til følge nøye med på trafikkinformasjonen som gis.