Sigrid søker permisjon fra politikken: Her er nyjobben hun skal inn i

Sigrid Ina Simonsen fra Harstad starter i ny jobb 1. februar.

NY JOBB: Sigrid Ina Simonsen går ut av politikken, og blir leder for kommunikasjon i Drift Nord i Equinor. Foto: Lars Åke Andersen 

nyheter

Sigrid Ina Simonsen (Ap) søker permisjon fra alle politiske verv som følge av at hun skal inn i stillingen som leder for kommunikasjon i Drift Nord i Equinor fra og med 1. februar 2020.

Simonsen ble gjenvalgt som medlem i kommunestyret i Harstad og i Troms og Finnmark fylkesting for Arbeiderpartiet ved valget i 2019. Hun er ansatt i Equinor, hvor hun har hatt permisjon som følge av vervet som fylkesråd for kultur og næring i Troms fylkeskommune siden juni 2017.


– Det er en skandale at så få av Harstads gater har kvinnenavn

– Innen kvinnedagen bør ti gater i Harstad ha fått kvinnenavn, oppfordrer harstadkvinnene Heidi Angell Strøm, Laila Høybakk og Christin Bergh.

 

- Mitt politiske engasjement har alltid bygget på et ønske om å bidra til å skape vekst og utvikling, særlig i de fantastiske lokalsamfunnene vi har i Nord-Norge. Muligheten til å få jobbe med dette i landets største næring, og i et selskap som Equinor, var rett og slett en sjanse som jeg ikke kunne si nei til. Å tre ut av politikken har vært et krevende valg å ta, men jeg ser veldig frem til å jobbe for landsdelen også i tida fremover, sier Simonsen i en pressemelding.

Harstad Arbeiderparti takker for innsatsen og ønsker Sigrid Ina lykke til i den nye jobben, skriver Else Marie Stenhaug, leder i Harstad Arbeiderparti i meldingen.