Russens formann utfordret Jonas Gahr Støre: – Skaff oss flere muligheter

Benedicte Hass mener unge trenger bredere utvalg av utdanning og fritidsaktiviteter for å bli boende i byen.

ENGASJERT: Benedicte Hass (t.v.) i 3C ved Heggen videregående skole sa til partileder Jonas Gahr Støre (Ap) at det trenges flere og bedre muligheter for unge i Nord-Norge.  Foto: Håkon Wikan

nyheter

Russestyrets formann, Benedicte Hass, var ikke redd for å stille partileder Jonas Gahr Støre spørsmål om hvordan politikerne kan få til en snuoperasjon som gjør at ungdommen blir i nord. Ett av spørsmålene var om utdanning.

– Jeg vurderer å ta ledelsesutdanning i Forsvaret i sør. Er det ikke mulighet å få den type utdanning hit? Jeg har lyst til å være i nord, men har ikke muligheten. Unge i Nord-Norge trenger flere muligheter, sa Hass.