Starter opp 1. juledag

Julefilmenene står i rekke og rad og flere klare for premiere 1. juledag.

POPULÆRE: Filmen Frost 2 er en av flere filmer som vises 1. juledag ved Harstad kino.  Foto: Harstad kino

MUSIKAL: Cats har også premiere 1. juledag. Dette er en filmatisering av den svært populære musikalen ved samme navn.  Foto: Harstad kino

TIDLIG: – For første gang åpner vi dørene til Harstad kino 1. juledag, sier Helene Hokland. 

nyheter

Det rapporterer kinosjef Helene Hokland.

– Vi har åpent på 1. juledag for første gang, og vi har vært spente på besøket, men vi har allerede solgt en god del billetter så det lover jo godt, sier hun.


Frost 2

– Filmen som det er størst interesse for er «Frost 2». Harstad Kino hadde førpremière på norsk og samisk forrige helg, og begge salene var utsolgt, så de forventer storinnrykk i romjula, melder Hokland.

Den første filmen kom i 2013, og ble jo en storfavoritt hos svært mange barn. «Frost 2" har allerede hatt premiere rundt omkring i verden, og åpningshelgen ble det satt publikumsrekord. Det er den mest sette animasjonsfilmen i en åpningshelg i november noensinne. Det er litt moro at «Frost 2» har bånd til Norge, sier Hokland.


Slik tror de Harstad er i 2040

De unge drømmer om et Harstad anno 2040 med nytt moderne torg, ny kino og nytt bibliotek, Nord-Norgebane, selvkjørende busser – og ikke minst 7G-nett!


Norsk film

Den norske filmen «Tunnelen» som også har premiere 25. desember, har faktisk bånd til Harstad.

– Vi har vår egne Ingvild Holte Bygdnes som skuespiller i filmen. Filmanmelder Birger Vestmo i NRK roser spesielt den delen av filmen Ingvild er med i. Han sier: «Andre historieelementer fungerer bedre, som Andrea (Ingvild Holthe Bygdnes), som er den årvåkne og pliktoppfyllende vakta på veitrafikksentralen som kommuniserer med både ofre og redningsmannskap på telefon.» «Tunnelen» er et intenst spenningsdrama om en ulykke i en tunnel, som raskt eskalerer til å bli en kamp om liv og død for de involverte, ifølge filmweb.no.


Tradisjon å se film

For mange er det blitt tradisjon med å dra på kino med sine håpefulle på den store kinodagen.

 

Musikal

«Cats» har også premiere 1. juledag. Dette er en filmatisering av den svært populære musikalen ved samme navn som har gått i West End i London i mange år.

«Cats» er en spektakulær kinoopplevelse full av fantastisk dans og musikk, med udødelige sanger som «Memory», «Mr. Mistoffelees» og «Macavity: The Mystery Cat», ifølge filmweb.no. Noen av skuespillerne er Judi Dench, Taylor Swift, James Corden, Jennifer Hudson og Ian McKellen.

Premiere 2. juledag

«Flukten fra Øst-Tyskland», som har premiere 26. desember i Harstad, så Helene på Den norske filmfestivalen i Haugesund, og hun anbefaler den på det varmeste.

Det er en svært spennende film, sier hun, som gir et innblikk i hvordan det var å bo i Øst-Tyskland. Filmen er basert på den sanne historien om familien som prøvde å flykte fra Øst-Tyskland i en luftballong, og som skapte overskrifter over hele verden.

Litt senere i romjula har den amerikanske skrekkfilmen «Countdown» premiere. En ung sykepleier laster ned en app som hevder å kunne forutsi når en person skal dø. Når appen viser at hun kun har tre dager igjen, blir hun nødt til å finne en måte å unnslippe døden før tiden renner ut, ifølge filmweb.no.

– Den nye «Star Wars» filmen går gjennom hele jula – og kommer nok til å bli den mest besøkte filmen bortsett fra «Frost 2», spår Helene. Kinobesøket i år har ikke vært så godt som vi hadde håpet, men med disse strålende julefilmene ser desember ut til å bli en svært god kino-måned, sier hun med et stort smil.