Her ryker åtte sykehjemsplasser

Her vedtar et stort flertall i Harstad kommunestyre å legge ned åtte sykehjemsplasser ved Olavsgården.

LEGGER NED: Her stemmer et flertall fra Ap, Sp, KrF, Venstre og SV for å legge ned sykehjemsavdelingen i Olavsgården. Høyre, MDG, Fremskrittspartiet og Rødt stemte mot. Foto: Andreas Isachsen  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

- Sykehjemsavdelingen på Olavsgården ble opprettet for å ta toppen av et akutt behov for flere sykehjemsplasser. Nå synes behovet å være redusert. Plassene legges ned, men kan reetableres raskt dersom økt behov inntreffer igjen, var forslaget som ble vedtatt med 22 stemmer. De åtte pasientene, som i dag bor på sykehjemsavdelingen, vil bli tilbudt plasser etter hvert som det blir ledighet ved andre sykehjem, sier leder i utvalg for helse og omsorg, Kjetil Bjørkelund.


Stort flertall for å kutte i sykehjem

Statsråden ber politikerne sørge for nok mange sykehjemsplasser. Harstad legger ned åtte.

 

Utflyttingen skal skje over tid, og det er ventet å bruke et halvt år på å stenge avdelingen.