Holdt helsedag for innvandrerkvinner i Harstad

Sanitetskvinnene arrangerete helsedag om livmorhalskreft for innvandrerkvinner i Harstad.

Leder av Harstad Sanitetsforening Trine steien sammen med Moo Moo og Farhiya.  Foto: Privat

nyheter

Torsdag 21. november inviterte Harstad sanitetsforening innvandrerkvinner til informasjonsmøte om livmorhalskreft med påfølgende tilbud om gratis celleprøvetaking. I hele høst har Norske Kvinners Sanitetsforening samarbeidet med Kreftforeningen i arbeidet deres for å spre informasjon om livmorhalskreft og viktigheten av å ta celleprøve for å forebygge sykdommen. 

Jevnlig sender Kreftregisteret brev til alle kvinner i Norge mellom 25 til 69 år med påminnelse om å ta celleprøve, men det er fortsatt mange kvinner som ikke sjekker seg, og enkelte grupper innvandrere utgjør halvparten av de som ikke tar celleprøver selv om de får påminnelse om det.