Harstad kulturhus går mot et underskudd i millionklassen

Uforutsette kostnader gjør at Harstad Kulturhus må snu alle steiner for å bringe driften i balanse.

tiltak: Styreleder Bård Borch Michalsen og kulturhussjef Peter Krarup snur alle steiner for å bringe driften ved Harstad Kulturhus i balanse i 2020. Foto: Andreas Isachsen 

nyheter

Ifølge styreleder Bård Borch Michalsen og kulturhusdirektør Peter Krarup skyldes underskuddet en rekke uforutsette kostnader som i løpet av året har dukket opp. De har regnet seg fram til at Kulturhuset går mot et underskudd på mellom 1 til 2 millioner kroner i 2019.

Ikke mulig å forutse

– Heller ikke tidligere direktør Ola M. Løkholm, som gikk av 31. mai, var i stand til å forutse denne utviklingen i sin helhet, selv om han orienterte styret tidlig i vår om at den generelle økonomiske situasjonen var forverret.