Stedet frykter kutt kan sende mange tilbake til et liv i rus: – Trodde ikke mine egne øyne

Daglig leder Marianne Noreng Larsen ved Frelsesarmeens Stedet var klar til å underskrive en treårsavtale med Harstad kommune om tilskudd. Men det var før rådmannen la fram sine kuttforslag.

kuttfrykt: Nina Dalseng (t.v.), Michelle Steinbakk, Helge Dahlberg og daglig leder Marianne Noreng Larsen frykter at både gatefotballen og andre aktiviteter ved Stedet blir armmet dersom ikke samarbeidsavtalen med kommunen blir noe av. – Da er jeg redd flere kan havne på kjøret igjen med de kostnadene dette vil medføre for kommunen, sier Noreng Larsen. Foto: Andreas Isachsen 

nyheter

– Jeg sitter med en samarbeidsavtale med kommunen inngått med kommunalsjef helse Rita Johnsen som skulle gi oss 400.000 kroner per år fram til 2023. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg forleden leste i Harstad Tidende at rådmannen foreslo å kutte hele dette beløpet, sier Noreng Larsen.

gatefotballaget: Stedets gatefotballag har fostret flere landslagsspiller. Helge Dahlberg spilte tidligere i år med flagget på brystet da Norge møtte Brasil under VM i gatefotball i Mexico. – Tror ikke det er mange i Harstad som har opplevd noe lignende, sier en tydelig stolt Helge Dahlberg. 

 

Lovpålagt behandling

Hun sier det kan få store konsekvenser for driften av Stedet dersom disse midlene uteblir.