- Vi kan risikere høyhus på Gammelbrygga-tomta

Edvin Mathias Eriksen (SV) er meget bekymret etter at kommunestyret vedtok HSI-planene. - Vi har satt oss i en situasjon som gjør at vi har mistet kontrollen over utviklingen, sier han. John Arild Angelsen stiller spørsmål om hensikten med planen.

Edvin Mathias Eriksen (SV) er sterkt bekymret etter at kommunestyret vedtok HSI sine planer om høyhus på 40 meter i sentrum  Foto: Arkivfoto

nyheter

Eriksen er enig med Nordic-sjef Sverre Utvåg sitt utspill i lørdagens avis og på ht.no kvelden før. Utvåg slo fast at sentrumsplanen er død.

- Etter kommunestyrets vedtak torsdag skjønner jeg Utvåg som må føle seg forskjellsbehandlet. De var nødt til å skrinlegge sitt prosjekt med kino og bibliotek siden kommunen sto fast på at de måtte bygge innenfor rammene av sentrumsplanen. Så går det kort tid, og politikerne gir klarsignal til et annet prosjekt som bryter totalt med de vedtatte planer. Det er klart Nordic må føle seg alvorlig forskjellsbehandlet, sier han.