Hold til høyre!

Skilt og merking på veien ga ulike instrukser til kjørende. Se hva som gjelder nå.

Fremdeles litt hit og dit Da Harstad Tidende tidligere i dag var på stedet for å ta bildet hadde ikke alle fått med seg hvor man skal kjøre. Minst like mange biler holdt mot venstre som høyre i rundkjøringen.  Foto: Lars Richard Olsen

nyheter

I slutten av forrige uke fjernet Statens vegvesen skiltet som sa at du skulle holde venstre felt når du kjører sørfra inn til Harstad i rundkjøringen ved Harstadåstunnelen.

Samtidig var det, og er fortsatt, piler på asfalten som angir at du skal holde høyre felt når du skal mot sentrum. Dette medførte naturlig nok en del forvirring blant bilistene.

Nå er det kun siste instruks som gjelder. Du skal holde høyre felt, enten du skal inn til byen eller ta av til Margrethe Jørgensens vei ned mot Montér/Sjøkanten senter.

Dette betyr også at folk slipper å venne seg til nytt kjøremønster når tunnelen åpner. Når den er farbar, er det altså venstre felt som gjelder når du kommer sørfra og du skal bruke tunnelen.

FORVIRRENDE: Slik så det ut i forrige uke. Da vist skilt og merking to forskjellige ting. Nå er skiltet til høyre fjernet. 

 

Da Harstad Tidende tidligere i dag var på stedet for å ta bildet du ser øverst på siden, hadde imidlertid ikke alle fått med seg hvor man skal kjøre. Minst like mange biler holdt til venstre som høyre i rundkjøringen.