Hylles av ansatte som "konge": Trond Mohn har gitt flere hundre millioner til UNN

Med ordene «Tusen takk, kongen våres!» på en plakat, ble milliardær Trond Mohn fredag ønsket velkommen til radiologisk avdeling på UNN. Anledningen er den nye CT-maskinen han har donert.

HJERTEVENN: Trond Mohn er opptatt av hjerte- og karsykdommer og mener folk i Nord-Norge skal ha det beste utstyret på området, noe fagradiograf Kent-Inge Adolfsen (bak fra venstre), seksjonsradiograf Grete Hansen og radiograf Brith Furuhovde på UNN setter pris på. 

nyheter

Siden mai har den nye hjerte-CT-maskinen vært i bruk på UNN, av fagfolkene på sykehuset beskrevet som det ypperste innen sitt felt.

– Dette er toppmodellen, fra øverste hylle, av CT-maskiner i verden. Vi er privilegerte som får jobbe med det best tenkelige utstyret, sier Trude Sildnes, overlege i radiologi ved røntgenavdelingen på UNN.