Bremnes tok turen fra Bergen til Kirkenes med hurtigruteskipet bygget i Harstad da han skulle skrive boka «På gyngende grunn»

Tekstforfatter og musiker Ola Bremnes er en kystmann som har reist med Hurtigruta mange ganger. Derfor var han heller ikke tung å be da han fikk spørsmål fra Kagge Forlag i fjor om å skrive en bok om historier rundt Hurtigruta.

KLAR: Boka «En reise med Hurtigruta» skrevet av Ola Bremnes med illustrasjoner av Ida Larmo. Kom nylig ut. Foto: Tore Skadal 

nyheter

– Vi hadde på forhånd meldt ut via forlag om å få tips fra publikum om historier rundt Hurtigruta. I fjor la jeg og illustratør Ida Larmo ut på vår reise langs kysten. Hun er i likhet med meg mer enn normalt interessert i ruta Richard With gikk i gang med slutten av 1800-tallet. Hans første tur med Hurtigruta fra Trondheim til Harstad var staket ut av Harstad-losen Anders Holte, forteller Ola Bremnes.

Boka om Hurtigruta «På gyngende grunn» er en blanding av reisen som Bremnes hadde med MS Vesterålen og et historisk tilbakeblikk på skipene som fartet langs kystleia, ofte kalt Riksvei nummer 1.