Selma og Johannes kan komme – hvis det stemmes i Harstad

Hvilken by Supernytt til slutt ender opp med å besøke, avgjøres på Svarometer.

TIL HARSTAD? Selma Ibrahim Karlsen og Johannes Slettedal er programledere i Supernytt. Nå står det mellom Alta, Harstad og Mo i Rana. Én av byene får besøk fredag. Foto: NRK 

nyheter

Supernytt er et nyhetsprogram fra NRK for barn mellom 8 og 12 år. Programmet blir vist i cirka 5.000 klasserom og har daglig 100.000 seere.

– I løpet av 2019 har vi hatt et konsept som heter «Supernytt besøker» som går ut på at vi programlederne, Selma og Johannes, besøker alle landets fem landsdeler. Til nå har vi besøkt tre landsdeler. Denne uken står Nord-Norge for tur, sier Johannes Slettedal, programleder i Supernytt.

Byene det står mellom, og som kan få besøk av NRK fredag 18. oktober er: Alta, Harstad og Mo i Rana.

– Hvilken by vi til slutt ender opp med å besøke avgjøres på Svarometer, vår egen gratisapp der man kan si sin mening. Man kan gå inn å stemme i appen frem til tirsdag klokka 17. Her handler det om å mobilisere hele lokalsamfunnet om man ønsker besøk av Supernytt. Hvilken by klarer å få flest stemmer på Svarometer.

– Vi presenterer vanlige nyheter for barn på en forståelig måte. Det er mest for å trygge barna. De hører ofte foreldrene prate om nyheter – og med alt det alvorlige som skjer i verden kan dette fort bli skremmende for dem, sier programleder Selma Ibrahim Karlsen til Altaposten.

Karlsen forteller at ved å forenkle nyhetene får barna forklart hva saken går ut på og de klarer da lettere å sette ting i sammenheng.