Varsler enda flere endringer i Festspillene: Denne duoen er først ut

Ingeborg Oktober og Elle Sofe Sara er festspillprofiler i 2020 og KVINNELIGE PROFILER: Ingeborg Oktober og Elle Sofe Sara er festspillprofiler i 2020 og 2021 hos Festspillene i Nord-Norge. Foto: Gry Dahl og Per Heimly 

nyheter

Festspillene i Nord-Norge endrer festspillprofil-engasjementet til å være en toårig ordning.Multikunstner Ingeborg Oktober og koreograf og filmregissør Elle Sofe Sara er de første ut. Meningen er at både festivalen og kunstnerne skal få et større utviklingsperspektiv.

– Vi er strålende fornøyde med å ha fått så to sterke nordnorske kunstnere som begge jobber på tvers av sjangre med som festspillprofiler. De skal presentere sitt materiale både på Festspillene 2020 og i 2021. Kunstneriske prosesser tar tid, og vi håper at vi med denne revitaliseringen av ordningen kan bidra til at gi disse kunstnerne en arena for utprøvning og nye samarbeid, og samtidig gi festspillpublikummet muligheten til å bli godt kjent med disse fantastiske kunstnerne, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.