Meninger:

Historien om hvordan Steinaværkorallen i Andfjorden ble til – er som et eventyr

Nå utreder vi vern av korallrevet og ønsker at du skal være med.

RIKT NATURLIV Under overflaten i Andfjorden finnes noen av de mest sårbare og særpregede økosystemene i landet.  Foto: Mareano

nyheter

Det startet i det små for 6000 år siden med noen få koralldyr, som nå har bygd seg et 600 meter langt og 7 meter høyt korallrev. Koralldyrene i korallrevet er kanskje noen av verdens største skapninger, og helt unik i Norge.

Nasjonalt oppdrag

For Fylkesmannen i Nordland og Fylkesmannen i Troms og Finnmark har startet å utrede vern av et stort havområde utenfor Senja og Andøya (Andfjorden marine verneområde). Dette gjør vi på oppdrag fra Stortinget. Her forteller vi om verdiene i Andfjorden, hvorfor vi verner og gir deg informasjon om hvordan du kan være med i dette viktige vernearbeidet.