Jan Inge hadde lyst til å bli ordfører - nå er hele den politiske situasjonen i Evenes i et stort uavklart vakuum

– Et kjempekjedelig vakuum, sier Yttervik.

i vakuum: Jan Inge Yttervik og ETL-lista var i gang med forhandlinger om roller og politikk i Evenes, men lever nå i et uavklart vakuum om den politiske situasjonen i Evenes. Arkivfoto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Innbyggerne ventet spent på at det denne uka trolig kunne bli klart hvem som blir ordfører i Evenes kommune de neste fire årene. Evenes Tverrpolitiske Liste (ETL) så ut til å være den store valgvinneren med 224 stemmer. Ordførerkandidat Jan Inge Yttervik fra Bogen var den politikeren som fikk aller flest stemmer, og ønsket seg gjerne ordførerposten da de sist uke startet forhandlingene med både Høyre, Senterpartiet og Arbeiderpartiet.


Han er mest populær i Evenes

Jan Inge Yttervik (ETL) fra Bogen er representanten i det nye kommunestyret i Evenes, som fikk flest stemmer hos folket. På andre lister ble Bogen-folk stemt ut.

 

Men så ble det klart onsdag denne uka at valget i Evenes kan bli underkjent på grunn av avvik i stemmene.